Pagina's

woensdag 30 december 2015

Louisa voor volwassenen - Compagnie M

Ik zat er al enige tijd op te wachten, de Louisa van Compagnie M voor volwassenen.
En toen hij uitkwam werd hij dan ook meteen aangeschaft, de zoektocht naar een geschikt stofje kon van start gaan.
Toen met kerstdag Sophie (Bobby&Minouch) op bezoek kwam had zij de Louisa aan, en toen ik het model zo eens van dichtbij kon bekijken was ik nog zekerder van mijn stuk om ook eentje te maken.

Er lag een prachtig stofje in mijn kast, oud roze met een lichte glitter en zwarte bloemen op geborduurd. Geweldig! Ware het niet dat ik 20cm tekort had om er een Louisa uit te krijgen.
Teleurgesteld ging het stofje terug in de kast, en aangezien ik geen stofbudget meer over heb dit jaar kon ik ook geen nieuw stofje meer gaan kopen. Het patroon ging ook de kast in.

Tot ik gisterenavond mijn kasten nog eens bestudeerde en op een stofje botste dat ik reeds 2 jaar geleden op het stoffenspektakel kocht. Een pracht stofje, lekker dik en stevig en helemaal geschikt voor het aankomende Oudejaar. Joepie!!

Ik ging knippen en plakken, want ik had natuurlijk geen tijd om het patroon te laten afprinten. En ookal heb ik een bloedhekel aan het knippen en plakken van PDF patronen, ik besloot toch door de zure appel te bijten.
Zo konden we alsnog aan de slag, maar het was een heel gepuzzel om het patroon alsnog uit mijn stof te krijgen. Ik had letterlijk maar net gepast, en de grote patroondelen moesten echt vlak tegen elkaar gelegd worden of ik kwam er niet. Maar het lukte, en dat is het belangrijkste!

De rest ging verbazend vlot, Marte zorgde zoals steeds voor een zeer duidelijke foto tutorial, en als je de stappen gewoon volgt dan gaat het als vanzelf. Ik maakte ook de versie zonder zakken en met kapmouwtjes, aangezien ik voor meer opties geen stof genoeg had :)

Ik ben geen voorstander van kledij voor mezelf maken, omdat ik heel vervelende maten heb, maar in de werkbeschrijving staat duidelijk uitgelegd hoe je meerdere maten kan combineren binnen 1 patroon. En dat deden we dan ook.

Toen de grote delen in elkaar zaten heb ik wel even hulp ingeschakeld van de mama, het was alsnog wat te groot en moest ingenomen worden. En zonder paspop kan ik moeilijk zelf afspelden, dus dat was mama haar taak. Ik nam de naden in waar nodig, en toen sloot het goed aan en zat het helemaal zoals het moest.

De blinde rits is perfect blind en ging zonder 1 keer sukkelen er vlotjes in, net zoals de mouwen.
Omzomen, dankzij de truc die Sophie me leerde is dat ook een plezier geworden, en we waren klaar.
Amper een viertal uurtjes heeft het geduurd, maar ik heb er een pareltje bij (al zeg ik het zelf)!

De aan foto's zijn voor na nieuwjaar, want dit wordt mijn kleedje voor Oud naar Nieuw in te vieren.
Wat vinden jullie ervan ?


Bedankt voor het lezen & tot een volgende keer ! Follow

3 opmerkingen: