Pagina's

vrijdag 24 oktober 2014

De aanslag op mijn budget ... het stoffenspektakel.

Vandaag was het stoffenspektakel in Aalst ... en ik had geluk dat mijn opleiding op een geschikt uur viel want daardoor kon ik rustig 'eventjes' stofjes gaan spotten.

Ik had mezelf heilig voorgenomen om enkel het hoognodige te kopen. Dat is ongetwijfeld de grap van de eeuw geweest want 1. ik ben stofverslaafd en 2. probeer maar eens niets onnodig mee te brengen als je in het stoffen walhala terecht komt.

Dus ging ik van kraampje naar kraampje in goed gezelschap van Kerstin, 1 van de lieve dames die ik via het naaicafé heb leren kennen, het was genieten :)

Voelen, nadenken, nog meer voelen en de ogen de kost geven. Het was GE-WEL-DIG !

Uiteraard werden er dus ook 'enkele'stofjes aangekocht, maar in tegenstelling tot de vorige editie kocht ik deze keer enkel stofjes waar ik meteen van wist wat ik ermee zou gaan maken. Dus, ik mag mezelf best een pluim geven, want ik heb niet doelloos geshopt :) Of hoe elk excuus goed is om onze uitgaven te rechtvaardigen, nietwaar dames ?

Oké, dit was dus mijn buit van vandaag :
De dochter vraagt al weken of ze voor haar verjaardag een Elza kleedje krijgt, het befaamde kleedje uit de al even befaamde Frozen film. En uiteraard had mama toen in een moment van zwakte beloofd dat ze dit voor dochterlief zou maken ... Aangezien ze de 19e jarig is, ga ik er vaart mogen achter zetten, want ik weet niet goed hoe te beginnen :) Maar de stof is er dan toch al!


Dit vond ik zo een prachtig stofje, en ik dacht meteen dat het een leuk broekje zou kunnen worden, maar de mama denkt dan weer dat een katoentje niet geschikt is als broekje?
Wat denken jullie ? 


Een ribfluweeltje voor een jurkje, ja, alweer een jurkje.
Maar meisjes hebben NOOIT genoeg jurkjes :)


En dit prachtige stofje gaat omgetoverd worden tot een pyjama !


Een dekentje in wording voor mijn stoer kereltje des huizes.


Een dekentje in wording voor mijn prinsesje.


Dit gaat de omkeerbare ZsaZsaZilet worden, en ja dames, ik ben echt helemaal halsoverkop verliefd op beide stofjes en ik heb al lang spijt dat ik niet meer heb meegebracht om mezelf ook een exemplaar te kunnen maken ...


Uiteraard bracht ik deze keer toch ook enkele stofjes voor mezelf mee, tenslotte moeten we ons eens aan grote mensen kledij wagen ook ... Ik bracht drie stofjes mee om allemaal hetzelfde model jurkje mee te maken, een simpel recht exemplaartje, gewoon omdat ik dat een mooi model vind.
De volgende 2 stofjes dienen dus voor de rechte jurkjes.Dit zal dan weer een imitatie lederen broek worden, zo een smalle beetje leggingachtige broek.


En dit wordt een top voor met de feestdagen.


Hier volgt het 3de stofje voor een prachtig recht jurkje van te maken ...
Het voordeel van 3 stofjes voor hetzelfde model kleed ? Als er eentje mislukt heb je nog steeds 2 extra kansen op een geslaagd exemplaar ;-)


Tenslotte kocht ik ook nog enkele naaibenodigheden, kleine onmisbare dingetjes ... 


En dan werd alles netjes per project in een zakje gestoken, zodat het netjes de kast in kan en ik bij zin in een nieuw project gewoon een zakje moet nemen en meteen alles bij de hand heb.
Als dat geen luxe is ?!


Voila dames, dit is mijn buit van het stoffenspektakel.
Hoeveel eurootjes ik nu armer ben ga ik jullie besparen,
maar ik ben wel benieuwd naar jullie opgedoken schatten ?! 
1 opmerking:

  1. Aamai wat een mooie buit heb jij gekocht.Daar ga je uren zoet mee zijn hoor

    BeantwoordenVerwijderen