Pagina's

dinsdag 19 augustus 2014

De geboorte van ... een Naaicafé ...


Het is eens wat anders dan een kleedje of een kaptrui ... maar ik ben sinds enkele dagen fiere oprichter geworden van een waar Naaicafé ! 

Dit was een idee dat al een tijdje speelde, maar nooit echt concreet werd. Toen ik afgelopen weekend echter besloot toch eens rondvraag te doen wie er interesse voor had werd ik overdonderd door al de positieve reacties hierop ... ik wist niet wat ik zag toen mijn aantal meldingen op facebook de pan uit swingden en ik niet meer wist waar eerst te kijken.


Om alles wat overzichtelijker te houden besloot ik een facebook groep op te richten : Trientjes naaicafé
Daar kon ik dan alle geïnteresseerde mensen in samen brengen en kon ik polsen wat ze juist zochten.

Al snel werd duidelijk dat de interesse immens was aangezien de groep op een halve dag de 100 leden bereikte, dus ik vatte de koe bij de horens en begon een concept uit te werken.

Het moest toch wat speciaal worden, vooral leuk en gezellig en liefst ook goedkoop. Dus begon ik te zoeken naar een zaaltje, wat ik al snel vond in zaal Chopin te Aalst. Meteen trok ik er heen om alle afspraken te maken en de data voor de komende sessies vast te leggen.

Maar wat wou ik nog meer ... ik wou elke sessie de mensen de kans geven om ter plekke stoffen aan te kopen, dus besloot ik stoffenwinkels te contacteren of ze wouden samenwerken. Ook dit was al snel in kannen en kruiken.

Dit was echter nog niet voldoende, ik besloot te werken met een lidkaart, per 10x dat iemand deelneemt aan het café mogen ze een 11e keer gratis meedoen.

Bovendien moest de prijs beperkt blijven en moesten de mensen waar krijgen voor hun geld, dus werd de inkomprijs vastgelegd op 5€: huur van het zaaltje, elektriciteit, verwarming, 1 consumptie, de aangeboden stoffen, begeleiding, en vooral tonnen plezier ! 

En omdat we willen dat iedereen zich welkom zou voelen besloot ik ook te gaan speuren naar een geschikt cadeautje om te geven aan iedereen die voor het eerst ons naaicafé bezoekt en zich inschrijft. 

Op deze manier werd het nieuwe naaicafé geboren, de inschrijvingen voor de eerste 2 sessies zaten op 1 dag volledig volboekt en ik loop over van de zenuwen omdat ik denk iets vergeten te zijn :) Maar iedereen moet leren, en door de ervaring zal het in de toekomst alleen maar beter gaan!


O ja, vertelde ik al dat ik dan ook maar snel een website aan verbond ?

4 opmerkingen:

 1. Wat een zalig concept! Spotgoedkoop ook! Amaii!! Dikke proficiat!
  (Jammer dat ik zo ver woon, anders had je mij ook gezien!)
  Heel veel succes gewenst!!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof' en je gaat dat super doen, alleen spijtig ik woon, in muizen en het is een beetje te ver voor mij, veeeeeeeeeeeeeeeeeeel succes

  BeantwoordenVerwijderen